Pop-Up

Egyesével

Négy bóját helyezünk el egyenes vonalban, kb 4 méter távolságban egymástól. Mindegyik bójához egy labdát teszünk és egy játékost állítunk (B,C,D,E). A többi játékos feláll egy sorban a bóják vonalában.

Egyesével (az ábrán A játékos) végigmennek a labdákon, s mindegyiket -befordulva az ott álló játékos felé- feladják egy pop-up passzal. Fontos, hogy a törzs beforduljon, a passz közben a játékos ne haladjon előre és ami a legfontosabb, hogy a földről passzoljon – nem pedig felveszi a labdát, felegyenesedik és lepasszolja.

A bójáknál álló játékosoknak annyi a feladata, hogy elkapják a labdát és visszahelyezzék a földre, hogy a következő ember tudjon indulni. A bójáknál álló emberek folyamatosan cserélődnek (a pop-up sorozat után visszafelé lecserélsz valakit).Párokban

Az előző feladatnak módosított verziója, ezúttal a pop-up passzt (B) nem álló embernek adjuk, hanem érkező játékosnak (A). Az előzőhöz képest most két bójasor van, a könnyebb értelmezhetőség kedvéért érdemes különböző színekből kirakni.

Párokban kell végigmenni a labdákon, az egyik mindig felveszi és lepasszolja a másik pedig elkapja és leteszi. Az érkező játékos mindig később induljon mint a felvevő ember (azaz a half, itt B játékos), hogy ne kelljen megállnia amíg a half szöszöl a labdával. Az ‘A’ játékos miután elkapta a labdát, egy szabályos gurítással leteszi a labdát saját bójája mellé. Ezután kicsit vár – hogy ismét lemaradjon a ‘B’ játékostól, majd ráfut a pop-up passzra.

Ha végigment az első páros (A-B), akkor a labdák átkerültek a másik oldalra, s indulhat egy páros (C-D) a másik végéről.

A half szerepét játszó játékosnak (B) gyakorlatilag ugyanaz a feladata, mint a sima pop-up sorozatban, egy kicsit jobban kell figyelnie, mivel mozog a társa.
A másik játékosnak (A) viszont nehezebb feladata van: jó időzítéssel kell hol ráfutnia, hol lemaradnia a társától. Nagyon fontos, hogy a feladatot ne egyenletes sebességgel csinálja végig mert akkor a rosszat tanulja meg. Játék közben is úgy tud hatékony lenni egy 3up, ha a futó ember egy gyors előre-mozgásban kapja meg a labdát – így jut a legmesszebbre a legrövidebb idő alatt. A 3up-ban is mindig le kell maradnia egy kicsit annak, aki legutóbb half volt, mert ő fog ráfutni következőnek.

Csapatban

Két bóját leteszünk egymástól 10 méterre és körübelül fél méter oldalirányú eltolással. Mindkét bójához felsorakoztatunk ugyanannyi embert. Az egyik sornál van csak labda, majd kezdésre a labdás és a vele szemben álló ember elindul, majd mikor már túlhaladtak egymáson, a labdás egy könnyű csuklómozdulattal átpasszolja a labdát az érkező embernek. Mindeközben már elindult a következő ember az “A” illetve egy picivel később a “B” bójától. A labdás ember amint megkapta a labdát, egyből továbbpasszolja az “A”-tól érkező embernek, aki meg egyből továbbadja a “B”-től érkező embernek. A labda mindig középen marad, ha jól csináljuk.

This page is a Wiki! Log in or register an account to edit.

Comments are closed.