Passzolós

Ráfutás:


Bálint-féle összetett:

Az előző feladat továbbgondolva. Annyire nem összetett, csak több dolog is van benne (kanalazás, gurítás, passz).
Szóval van két oszlop ahol bólyák “szín1” vannak elhelyezve mondjuk 10 méterenként (egy másik színű bólya “szín2” meg a 10 méterek között félúton). A két oszlop között x méter távolság (5,10,15 méter). Szóval a bólyákat mindig úgy kell letenni hogy a passz hátrafelé menjen. A lényeg hogy a kezdésnél a jobb oldali oszlopnál minden “szín1” bólyánál van labda.
Futva indulunknak a párok és amire figyelnie kell a jobb oldali embernek, hogy nagyobb ritmusváltás nélkül vegye fel a labdát. Ezután passzolja át a másik oszlophoz az érkező embernek. Miután a bal oldali ember megkapta a labdát, gurítania kell a “szín2” bólyánál . Amint az első ember eldobta a labdát már készül, hogy felvegye a következőt és átadja azt is. Az oszlopban mondjuk 3 labda van szóval 3 dobás után vége a körnek. Ekkor ott maradnak a túloldalon a saját oszlopukban.

A feladathoz úgy kell felállni hogy mind a két oszlop mind a négy végéhez egyenlő számú ember áll. A bólyákat úgy kell lerakni hogy hátrafelé menjen a passz. Hogy ez mindkét irányba működjön az kell, hogy két színú bólyákat használjunk mindkét oszlopban. Így majd jobbról is és balról is adott a hátrafelé passz.  Ha jobb oszlopból való passzhoz 1 szín illetve a bal oszlopból való passzhoz még 1 szín.
Így még egy kis koordinációt viszünk a feladatba. Az elkapó embernek a kék színű bólyánál kell elkapnia és utána a piros bólyánál kell gurítania.  Ha balról megy a passz jobbra akkor meg pont fordítva.
Szóval értitek! 🙂

Manu Féle Passz:

Feladatok:
A → szélre kifut
B → lukra fut E-D közé
D→ C-t fogja
E → dönt, hogy A vagy B fogja
C → dönt, hogy A-nak, vagy B-nek passzoljon


Egy védő és két támadó:


Gabi-féle hosszú passz:


Gabi-féle kör:


Futásból Passz:


Sípra jobbra/balra passz

Laci-féle bemelegítés

Vonalban futunk közel egymáshoz.
Azzal a lendülettel, amivel a labdát megkapod, már adod is tovább.

 

This page is a Wiki! Log in or register an account to edit.

Comments are closed.