Fejlődés rögös útja…

Helyzetünket leginkább a magyar futball válogatott lehetséges világbajnoksági szerepéhez lehet hasonlítani. Mi is a boxzsák szerepében játszunk, legalábbis eddigi eredményeink alapján. A különbség abban rejlik, hogy mi nem száz éve űzzük a sportot és képesek vagyunk a fejlődésre.

Jersey – Magyarország 19:0
Franciaország – Magyarország 16:0
USA – Magyarország 14:0

A csapatmorál töretlen, hiszen mindeki tudva-tudatlanul számított erre, és nem is nyerni jöttünk ide. Remek tapasztalat minden játék, otthon ilyen tempójú meccseket keresve sem találnánk. Mi vagyunk az egyetlenek, akik szembesülnek a nemzetközi mezőny ritmusával, a mi feladatunk lesz ezt az otthoni pályákon bevezetni. Mindenki, akivel eddig találkoztunk nagyon támogató és segítőkész volt, sok tanácsot kaptunk több meccsen volt spontán szurkolótáborunk és a játékvezetők is sokat bíztattak minket. Az ausztrálok 30 feletti vegyes csapata is – akikkel előző nap együtt edzettünk és vacsoráztunk – kijött drukkolni a Jersey elleni meccsre.

A helyszínről első látásra a J.K. Rowling által megálmodott kviddics világbajnokság ugrik be: a sok sátor és a köztük lófráló, a szivárvány minden színében tündöklő emberkék, valamint a háttérben levő hegyek sokasága. Az időjárás a játéknak kedvezett, reggel szitáló eső, a második meccsre verőfényes napsütés, s az USA elleni meccsen ismét borús, de már csapadékmentes idő várt minket.

A mai napon 12:40-kor játszunk a Dél Afrikai csapat ellen, s a körmérkőzések eredménye alapján egy eddig ismeretlen csapat ellen játszunk, helyi idő szerint fél hétkor. Köszönjük a sok drukkolást, az időjáráson meglátszik, hogy sokan gondolnak ránk (ma reggel is napsütés fogadott), mi továbbra is megpróbáljuk a tőlünk tellő legtöbbet megtenni.

Hajrá Magyarország!

Comments are closed.