Beszámoló az ob második fordulójáról

Mr Touch.Második fordulóját tartottuk az érintős rögbi országos bajnokságának. A házigazda szerepét a Battai Buldogok nevében Soós Dani töltötték be, igen kiválóan. A játékvezetés megszervezése, amit Ben Gilles végzett, már az első fordulóban is mindenki megelégedését szolgálta, de most ezen is túl tett. Négy játékvezető érkezett Ausztriából, akiket nem csak az motivált, hogy minket segítsenek, hanem találkozhattak Dennis Coffey-val a FIT főtitkárával, aki megtisztelte jelenlétével bajnoki fordulónkat. Dennis-t világszerte csak “Mr. Touch”-ként ismerik. A touch rugby legnagyobb alakja. Kiváló játékos volt, sok világsikert tudhat magáénak, és sok csapatot segített világ kupa győzelemhez.

A játék színvonala ezen a fordulón már lényegesen jobb volt. Azok a csapatok, akik az előző fordulóban ismerkedtek a FIT szabályokkal, mostanra már belejöttek és így kiegyensúlyozottabb eredmények születtek.

A forduló két kiemelt mérkőzéssel zárult. A még mindig egyedüli lány csapat, a Gödöllői Démonok ellen kiállt a vegyes csapatok lányainak válogatottja. Az amazonok csatája után pedig a déli félteke válogatottja mérkőzött az északi félteke válogatottjával. A déliek csapatában három új-zélandi játszott, ill. két feleség (akik közül a magyar Gabi vitte a déliek egyetlen célját, Hajrá magyarok!), és őket erősítette Dennis is, aki 65 éves kora ellenére kiválóan állta a sarat. Az északi válogatottat magyar, szlovén, és osztrák játékosok alkották. A végeredmény 1-1 lett.

darvak

A második forduló eredményei:
Férfi kategóriában (3 mérkőzés):
SZISZKI 4p
Óbudai Gladiátorok 4p

Női (4 mérkőzés):
Gödöllői Démonok 4p

Vegyes (4 mérkőzés):
Islanders 12p
Darvak 8p
Ifi Darvak 8p
Óbudai Gladiátorok 8p

darvak
A bajnokság állása a második forduló után:

Férfi:

1. Óbudai Gladiátorok 6p
2. SZISZKI 4p
3. Völgy Lovagjai 4p

Női:

1. Gödöllői Démonok 9p

Vegyes:

1. Islanders 24p
2. Darvak 15p
3. Ifi Darvak 14p
4. Angol Csajok 10p
5. Óbudai Gladiátorok 8p

Comments are closed.