3rd Vienna International Touch Tournament 2010. április 24.

Budapest Islanders a fair play díjjal

Budapest Islanders a fair play díjjal

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre Bécsben Közép-Európa legrangosabb érintős rögbi tornája. Idén 13 csapat vett részt a versengésben. Magyarországról és Ausztriából 3-3 csapat, Németországból és Belgiumból 2-2, Csehországból és Svájcból 1-1, és a hab a tortán a Jersey válogatott volt (a Brit szigetek játékszintje még kimagaslik az érintős rögbi európai mezőnyéből).

A Budapest Islanders a legnehezebb “A” csoportba került, míg a Darvak két csapata a “fejlődők C” csoportjában játszott. Az Islanders már több nemzetközi tornán is részt vett, így már nem kóstolgatták az ellenfeleiket, hanem hatalmas elánnal vetették bele magukat a küzdelembe. Keményen helytálltak a legnehezebb csoportban, ahonnan a torna első három helyezettje is kikerült.

A Darvak célja szárnyaik próbálgatása volt a nemzetközi pályán. Ez várakozásaikon felül sikerült. Sikerült elkerülniük a kiütéses vereségeket, és a bécsi ACC csapatát 2-0-ra még le is tudták győzni.

Sok tanulsággal járt a tornán való részvétel. Mindhárom hazai csapat sokat tanult a nálánál képzettebb ellenfelektől. A torna szervezettsége is kifogástalan volt. Kiváló játékvezető gárda, bőséges ebéd, gördülékeny lebonyolítás. Köszönjük Dan Travers-nek és szervező csapatának!

Comments are closed.