Beszámoló az első fordulóról (Alcsútdoboz 2010.03.27.)

záró csoportkép

záró csoportkép

Jól indult a III. Országos Érintős Rögbi Bajnokság. Az Égiek kegyesek voltak hozzánk, és a beharangozott esős idő helyett, szinte végig napsütésben játszhattunk.

De nemcsak a napsütés aranyozta be az első fordulót, hanem a Völgy Lovagjainak vendégszeretete. Első osztályúan megszervezték a rendezvényt.

A korábbi évek bajnokságainak nehéz pontja volt a játékvezetés. Ezt is sikerült megoldanunk. Ben Giles a Budapest Islanders vezetője, aki maga is képzett játékvezető (touch level 2), nagyszerűen megszervezte a mérkőzések vezetését. Segítségére volt a Bécsből érkezett két játékvezető Dan (level 1) és Maritini (level 1). A három képzett játékvezető nagyon sokat segített a szabályok megértésében és megtanulásában. A mérkőzések során nem csak a játékosokat segítették, hanem a március elején tartott mini játékvezető képzésen részt vett három tanoncot is. Ők főleg partjelzőként tevékenykedtek, de egy-egy mérkőzésen átvehették a vezetést is. Az egységes játékvezetés, és a nemzetközi, FIT szabályok letisztultsága teremtette meg az alapját az első forduló jó hangulatának.

A jó hangulathoz kellettek a csapatok is, akik lelkesen, a rögbis szellemiség jegyében, kölcsönös tisztelettel léptek pályára. Sajnos a benevezett 10 csapat helyett csak 7 jelent meg. Ez alaposan felborította az előzetes terveket. A férfi kategóriát ennek következtében csak úgy tudtuk felállítani, hogy két vegyes csapat férfiai kiállítottak egy csapatot. Ennek következtében elég fáradtan játszottak a két utolsó saját mérkőzésükön. A női kategóriában nevezett 3 csapat közül csak egy jelent meg. Ő a vegyes csapatokkal játszott és kapott két bónusz célt minden mérkőzésén. Ahhoz, hogy egyre igényesebb fordulókat szervezhessünk, szükség lenne a nevezések körül nagyobb odafigyelésre. Ennek kialakításához szívesen fogadunk ötleteket.

A nap során egyre több szép megoldást lehetett látni. A csapatok egyre inkább ráéreztek a legjobb játékstílusra. A mérkőzések eredményei a Touch Rugby Hungary facebook-os rajongói oldalon olvasható. Ott várjuk a beszámolókat, és hozászólásokat is.

A bajnokság állása az első forduló után:

Férfi kategóriában (2 mérkőzés):

  1. Völgy Lovagjai 4p
  2. Óbudai Gladiátorok 2p

Női kategóriában (4 mérkőzés):

  1. Gödöllői Démonok 5p

Vegyes kategóriában (4 mérkőzés):

  1. Islanders 12p
  2. Angol Csajok 10p
  3. Darvak 7p
  4. Ifi Darvak 6p

A következő fordulót május 29-én tartjuk. Erre a fordulóra még várjuk házigazda csapat jelentkezését. A résztvevő csapatok körébe is lehet még nevezni.

Köszönjük a Völgy Lovagjainak a házigazdai szolgálatukat, a játékvezetőknek a mérkőzések vezetését, és a szabályok tanítását, a csapatoknak pedig a lelkes és sportszerű részvételt.

Kató Csaba

Comments are closed.