Beszámoló a II. Országos Érintős Rögbi Bajnokságról

Az utolsó októberi fordulóra hirtelen beköszöntött télies időjárás nem tartotta vissza a csapatokat, és lelkesen gyülekeztek Budapesten a TF pályán. 7 csapat érkezett Nagykanizsáról, Pusztaszabolcsról, Százhalombattáról, Agárdról, és Budapestről.

A 4. záró fordulóban az alábbi eredmények születtek:

1. TF fiuk

2. Szentimrevárosi Darvak

3. Battai fiuk

4. AG?s Angels

5. Szentimrevárosi Ifi Darvak

6. Nagykanizsai Szent József Plébánia

7. Steppen Wolf

Az év során 14 csapat kapcsolódott be a bajnokság fordulóiba (ebből 6 csapat jelent meg több fordulón is). Ez több mint 100 játékost jelent. Idő közben több igazolt játékosokból álló csapat is jelezte az igényét a bekapcsolódásra. Ezért módosítottuk a kiírást és az ő eredményeiket külön kategóriában jegyeztük. Az ő játéktudásuk sokat segített a hobbi csapatok fejlődésében. Az edzők pedig úgy ítélték meg, hogy jó kiegészítés az érintős rögbi a kontakt edzésekhez.

Az őszi idényben három frissen alakult csapat is csatlakozott a bajnoksághoz. A tétmérkőzések jó lehetőségnek bizonyultak a kezdők lelkesedésének fokozására.

Az év során nagyon sokat fejlődtek a csapatok. Ez főleg a védekezésben és a támadási taktikákban jelentkezett. Az utolsó forduló már nem a gyorsaságról szólt, ezt mutatták a mérkőzések eredményei.

A II. Országos Érintős Rögbi Bajnokság összesített eredményei:

Hobbi játékosok kategóriájában

1. TF fiuk

2. Szentimrevárosi Darvak

3. 445 kg

4. Nagykanizsai Szent József Plébánia

5. Pirított Hógolyók

6. Battai fiuk

7. Szentimrevárosi Ifi Darvak

8. Steppen Wolf

9. Székesfehérvár

10. TF lányok

Igazolt játékos kategóriában

1. AG?s Angels

2. Battai lányok

3. Tárnoki Titánok

4. Battai fiú kadétok

Köszönjük minden játékos, edző, és játékvezető részvételét és együttműködését!

2010. márciusában tervezzük a bajnokság indítását, de már a nemzetközi szabálykönyv szerint, aminek bevezetését a Rugby Unio is ajánlja. Reméljük sok régi és még több új arccal találkozunk majd a fordulók során.

Comments are closed.