Hetes Rögbi Világkupa – Ausztrál győzelem az érintős rögbiből igazolt játékosok főszereplésével

A nők között Ausztrália csapatának fejére került a korona Dubaiban, ahol az idei Hetes Rögbi Világkupán először indultak női csapatok is.

Az Ausztrál női válogatott a döntőben 15-10-re győzött Új-Zéland ellen, hosszabbításban, miután a rendes játékidő végén 10-10-re álltak a csapatok.

“Szavakkal leírhatatlan ez a pillanat” mondta az Cheryl Soon, az ausztrálok csapatkapitánya röviddel azután, hogy magasba emelte a Hetes Rögbi Világkupa trófeáját. “Hittünk magunkban, a csapatban, és meg tudtuk csinálni. Ez az ausztrál női rögbitörténelem legszebb pillanata.”

Az edző, Jason Stanton szerint a selejtezőkben és a döntő legfontosabb pillanataiban jelentős szerepe volt az ausztrál érintős rögbi csapatokból igazolt játékosoknak. A 20 éves Nicole Beck, valamint a 26 éves Bo de la Cruz fontos pillanatokban adtak lendületet a csapatnak, mert kreatívak voltak, és nagyon jól átlátták a pályát. Bo de la Cruz (a képen), aki az ausztrál őslakosságból származik, az edző szerint “jelenleg a világ legjobb érintős rögbi játékosa”.

HETES RÖGBI VILÁGKUPA 2009

Nők

Negyeddöntő

Ausztrália – Anglia: 17:10

USA – Franciaország: 19:0

Új-Zéland – Kanada: 33:12

Dél-Afrika – Spanyolország 15:7

Elődöntők:

Ausztrália – Dél-Afrika 19:10

Új-Zéland – USA 14:12

Döntő:

Ausztrália – Új-Zéland 15:10

Comments are closed.