Régi Videók

Video az angol Touch Rugby Premiershipről
A hollandok játéka a 2008-as EB-n
Így érintős rögbizik az edzésén az All Blacks (a legendás új zélandi 15-ös kontakt rögbis válogatott)
Gyönyörű passzok, csodás célok az ausztrálok nemzeti ligájában (2006. promo)
Gyönyörű passzok, csodás célok az ausztrálok nemzeti ligájában (2006. férfiak)
Gyönyörű passzok, csodás célok az ausztrálok nemzeti ligájában (2006. vegyes kategória)
Gyönyörű passzok, csodás célok az ausztrálok nemzeti ligájában (2006. nők)
Ezen a videón jól megfigyelhető, hogy a pálya középső részén a legbiztonságosabb területszerzés a cél: taccs-gurítás-nyitás-taccs-gurítás-nyitás-stb.. A befejezés többnyire igen parádés.

Bevezetés

Az érintős rögbi egy igazi közösségi sport. Gyorsan változó, minimális érintéssel járó labdajáték, amelyben fiúk és lányok, különböző korosztályok együtt játszhatnak. Biztonságos, ütközések nincsenek benne, ugyanakkor teljes játékélményt ad, mert megőrizte az eredeti rögbijáték izgalmát, változatosságát és egyedülálló csapatépítő jellegét. A játékban a labdabirtoklás gyakran változik, ezért gyorsan kell átszerveződni támadásból védekezésbe. Fejleszti az együttműködés készségét, a csapatmunkát és a gyors döntés képességét.

Kevés eszközigénye (csak egy rögbilabda kell hozzá) lehetővé teszi, hogy parkokban, strandon, szabadban és fedett térben is játszhatjuk. Néhány játék során elsajátíthatóak az alapjai.

Az érintős rögbi az 1960-as években alakult ki Ausztráliában (ma csak ebben az országban közel fél millióan játsszák). A teljes testi kontaktust igénylő elemek kihagyásával, megőrizte a rögbi játék legtöbb alapvető sajátosságát (les szabályok, hátra passz, stb.).

FIT szabályok röviden / magyar

FIT szabálykönyv teljes / angol

Sport Választó azaz nyílt Nap!

Gyertek a 11. kerületi sportválasztóra a kopaszi gátra! Az egész nap a Touch Rugby-ről fog szólni, legalábbis a sátrunknál :D. További infóhoz katt a képre.

Budapest Islanders

Itt az elérhetősége egy másik nagyon jó vegyes csapatnak. Magyarok és külföldiek, kemények és söröznek.
E-mail: