A nyár eseményei

BeEurópa legszebb pályája a Gellért-hegyenköszöntött a szeptember, és már lassan mögöttünk a nyár. Eseményekben gazdag nyara volt a hazai érintős rögbiseknek.

Júliusban tartották a sportág európa bajnokságát Bristolban.Egy hazai résztvevője volt, Ben Gilles. Bent a szervezők meghívták játékvezetőnek, és ez alkalmat adott számára, hogy letegye a level 3-as gyakorlati vizsgát. Gratulálunk Bennek! Reméljük, hamarosan az elméleti vizsgát is teljesíti, és így megkapja annak jogát, hogy ő is vizsgáztathasson touch játékvezetőket.

A nyár másik kiemelt eseménye volt a 2nd Budapest International Touch Open, amely idén Kecskeméten került megrendezésre. Hálásan köszönjük Túri Pál és társai segítségét, amit a torna megrendezésében nyújtottak.

Az augusztus 21-i tornára német, cseh, osztrák, szlovén, és magyar csapatok érkeztek. A színvonalas nemzetközi mezőnyben a németek bizonyultak a legjobbnak. A hazai csapatok közül, a papírformának megfelelően, a Budapest Islanders szerepelt a legjobban. A harmadik helyet sikerült megszerezniük. A Gödöllői Démonok is jelen voltak két játékosukkal, akik a Prága csapatát erősítették.

A torna során tett sikeres level 1-es játékvezetői vizsgát a Szentimrevárosi Darvak két tagja Czehe Tamás és Siroki Péter. Gratulálunk!

Köszönjük Bennek, Gabinak, és az Islandersnek, hogy megszervezték ezt a tornát, és ezzel is öregbítették Magyarország hírnevét a nemeztközi érintős rögbi világban.