Beszámoló az ob második fordulójáról

Mr Touch.Második fordulóját tartottuk az érintős rögbi országos bajnokságának. A házigazda szerepét a Battai Buldogok nevében Soós Dani töltötték be, igen kiválóan. A játékvezetés megszervezése, amit Ben Gilles végzett, már az első fordulóban is mindenki megelégedését szolgálta, de most ezen is túl tett. Négy játékvezető érkezett Ausztriából, akiket nem csak az motivált, hogy minket segítsenek, hanem találkozhattak Dennis Coffey-val a FIT főtitkárával, aki megtisztelte jelenlétével bajnoki fordulónkat. Dennis-t világszerte csak “Mr. Touch”-ként ismerik. A touch rugby legnagyobb alakja. Kiváló játékos volt, sok világsikert tudhat magáénak, és sok csapatot segített világ kupa győzelemhez.

A játék színvonala ezen a fordulón már lényegesen jobb volt. Azok a csapatok, akik az előző fordulóban ismerkedtek a FIT szabályokkal, mostanra már belejöttek és így kiegyensúlyozottabb eredmények születtek.

Tovább... »

“Mr. Touch” Magyarországon

mrtouchA magyar érintős rögbi egy gazdag hétvégét tudhat maga mögött. Edzőképzést és az országos bajnokság második fordulóját. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy az edzőképzést, a világban “Mr. Touch” néven ismert, Dennis Coffey, a FIT (Federation International of Touch) főtitkára tartotta. Hatalmas élmény volt tőle, a világ legnagyobb touch rugby szakértőjétől tanulni az érintős rögbi sajátos technikáit, módszereit. A képzés nemzetközi volt. A 9 hazai résztvevő mellett két szlovén és négy osztrák is bekapcsolódott a képzésbe. Így a közép-európai érintős kapcsolatok megerősítését is szolgálta ez a néhány nap.

Nagy öröm, hogy kilenc level 1-es érintős edzővel gazdagodott a magyar érintős rögbi élet. Gratulálunk a végzetteknek!