VI. Országos Bajnokság

Az idei első forduló a budapesti TF pályán került megrendezésre, leginkább azért mert csak helyi csapatok jelentkeztek.  De, hogy ne legyen túl egyhangú a verseny a rendezők meghívtak egy osztrák csapatot is. Szerencsére a beígért eső nem jött meg, végig ragyogó napsütésben játszottunk mindenki örömére. A remek hangulatot nem csak az idő garantálta, hanem a baráti társaság és a pörgős meccsek élménye is.

 

Az ifikkel együtt történelmet írtunk, (legnagyobb örömömre) a 3 éves fennállásunk óta először sikerült az Islanders-t megverni. Kicsit homályosítja  a győzelmi mámort, hogy Ben sérült volt és nem tudott játszani, és hogy az utolsó másodpercekben vitt céllal nyertünk, de a lényeg hogy megcsináltuk! Szóval nagyon büszkék vagyunk magunkra. Reméljük nem egyszeri alkalom volt…

A fordulón készült képeket itt lehet megnézni. Ezúton is köszönjük fotósainknak. Eredmény a klikk után.

V. OB harmadik fordulója

R & K néz, B paszol


Százhalombattán került megrendezésre az utolsó előtti forduló. Sajnos megint volt olyan csapat amelyik visszamondta a játékot így csak egy női és 3 vegyes volt jelen. Gödöllői lányok voltak egyedül akik a női kategóriában akartak indulni, ezért inkább elosztottuk őket a 3 vegyes csapat között. Ez több szempontból volt jó. Egyrészt mindhárom csapatnak kevés lány cseréje volt (1-2 maximum), másrészt a gödöllői lányok megízlelhették, hogy milyen vegyes csapatban játszani (zseniális amúgy :D). A sok cserének hála rendes 40 perces meccseket tudtunk játszani. Végeredményképp a 3 csapattal csináltunk körmérkőzést és ezek után egy női és egy férfi meccset is játszottunk. Kattintás után jönnek az eredmények. Tovább... »

Rövid beszámoló az V. ob második fordulójáról

Most vasárnap került megrendezésre a második forduló. Megelőlegeztük magunknak a bizalmat, hogy megint profi szinten fogunk játszani és így Csaba Magyarország Rögbis központjába (Esztergom) szervezte a fordulót. Sajnos egy szervezési baki (most jöttek rá, hogy diákolimpia lesz aznap) miatt átküldtek minket Párkányba, de így legalább bővült a lehetséges helyszínek listája =)

Sajnos 3 csapat is lemondta ezt a fordulót, így nem lehettünk teljes létszámban jelen mint az első fordulón, de a hangulat így is remek volt. Minden csapat nagyon lelkesen készült, hogy felülmúlja az első fordulóban nyújtott teljesítményét és ez többé kevésbé sikerült is.

Nap végén a vállalkozó szellemű játékosok kiállhattak a válogatott csapat ellen egy játék erejéig. Egy nagyon pörgős meccsen a nemzeti válogatott tagjainak sikerült bebizonyítani, hogy nem hiába vannak benne a csapatban, míg a többiek megnyugodhattak, hogy a válogatott  maximumot kihozva magukból, büszkén fogják őket képviselni Skóciában.

Az eredményeket klikk után olvashatjátok.

Tovább... »

V. Országos Érintős Rögbi Bajnokság

V. Országos Érintős Rögbi Bajnokság

pdf

Beszámoló az első fordulóról (Alcsútdoboz 2010.03.27.)

záró csoportkép

záró csoportkép

Jól indult a III. Országos Érintős Rögbi Bajnokság. Az Égiek kegyesek voltak hozzánk, és a beharangozott esős idő helyett, szinte végig napsütésben játszhattunk.

De nemcsak a napsütés aranyozta be az első fordulót, hanem a Völgy Lovagjainak vendégszeretete. Első osztályúan megszervezték a rendezvényt.

A korábbi évek bajnokságainak nehéz pontja volt a játékvezetés. Ezt is sikerült megoldanunk. Ben Giles a Budapest Islanders vezetője, aki maga is képzett játékvezető (touch level 2), nagyszerűen megszervezte a mérkőzések vezetését. Segítségére volt a Bécsből érkezett két játékvezető Dan (level 1) és Maritini (level 1). A három képzett játékvezető nagyon sokat segített a szabályok megértésében és megtanulásában. A mérkőzések során nem csak a játékosokat segítették, hanem a március elején tartott mini játékvezető képzésen részt vett három tanoncot is. Ők főleg partjelzőként tevékenykedtek, de egy-egy mérkőzésen átvehették a vezetést is. Az egységes játékvezetés, és a nemzetközi, FIT szabályok letisztultsága teremtette meg az alapját az első forduló jó hangulatának.

A jó hangulathoz kellettek a csapatok is, akik lelkesen, a rögbis szellemiség jegyében, kölcsönös tisztelettel léptek pályára. Sajnos a benevezett 10 csapat helyett csak 7 jelent meg. Ez alaposan felborította az előzetes terveket. A férfi kategóriát ennek következtében csak úgy tudtuk felállítani, hogy két vegyes csapat férfiai kiállítottak egy csapatot. Ennek következtében elég fáradtan játszottak a két utolsó saját mérkőzésükön. A női kategóriában nevezett 3 csapat közül csak egy jelent meg. Ő a vegyes csapatokkal játszott és kapott két bónusz célt minden mérkőzésén. Ahhoz, hogy egyre igényesebb fordulókat szervezhessünk, szükség lenne a nevezések körül nagyobb odafigyelésre. Ennek kialakításához szívesen fogadunk ötleteket.

A nap során egyre több szép megoldást lehetett látni. A csapatok egyre inkább ráéreztek a legjobb játékstílusra. A mérkőzések eredményei a Touch Rugby Hungary facebook-os rajongói oldalon olvasható. Ott várjuk a beszámolókat, és hozászólásokat is.

A bajnokság állása az első forduló után:

Férfi kategóriában (2 mérkőzés):

  1. Völgy Lovagjai 4p
  2. Óbudai Gladiátorok 2p

Női kategóriában (4 mérkőzés):

  1. Gödöllői Démonok 5p

Vegyes kategóriában (4 mérkőzés):

  1. Islanders 12p
  2. Angol Csajok 10p
  3. Darvak 7p
  4. Ifi Darvak 6p

A következő fordulót május 29-én tartjuk. Erre a fordulóra még várjuk házigazda csapat jelentkezését. A résztvevő csapatok körébe is lehet még nevezni.

Köszönjük a Völgy Lovagjainak a házigazdai szolgálatukat, a játékvezetőknek a mérkőzések vezetését, és a szabályok tanítását, a csapatoknak pedig a lelkes és sportszerű részvételt.

Kató Csaba

Az országos bajnokság állása két forduló után

1. 445 kg 25
2. TF fiuk 23
3. Szentimrevárosi Darvak 20
4. Pirított Hógolyók 18
5. Tárnoki Titánok 15
6. AG’s Angels 14
7. Nagykanizsai Szt. József Plébánia 14
8. TF lányok 5

A bajnokság második fordulója

Az Országos Hobbi Érintős Bajnokság második fordulójának helyezései:

1. TF fiuk 23

2. Pirított Hógolyók 18

3. Tárnoki Titánok 15

4. 445 kg 14

5. Nagykanizsai

Szt.József Plébánia 14

6. AG’s Angels 10

7. Szentimrevárosi Darvak 9

8. TF lányok 5

Csapatokat várunk az Országos Bajnokság második fordulójára

Beszámoló az OB első fordulójáról

Játék

Március 22-én igazi tavaszi verőfényben került megrendezésre a bajnokság első fordulója. Szervezési nehézségek miatt, csak három csapat tudott megjelenni, de a következő fordulóra már 8 csapat részvételére van reményünk.

A tavalyihoz hasonlóan jó hangulatban telt a torna. Nagyot léptünk előre a játékszabályok egységesítésében. Ebben nagy segítségünkre voltak a játékvezetők, akiknek köszönhetően gördülékenyen folyhatott a játék.

Elsőként az AG’s Angels lépett pályára a Szentimrevárosi Darvak csapatával. Erőink felmérésével telt a mérkőzés első fele, majd felpörgött a játék. A Darvak hamarabb kapcsoltak, így néhány célos előnyre tettek szert. Az Angyalok azonban ismét megmutatták nagy küzdeni akarásukat, így a végén kiegyenlített játékot játszott a két csapat.

AG’s Angels – Szentimrevárosi Darvak 4-8 Játékvezető: Soós

Az Angyalok maradtak a pályán és a tavalyi beach rögbi bajnok 445 kg-mal játszották a következő mérkőzést. A lányok játékán érződött, hogy már fejben átálltak a kontakt rögbire, így a tolongó játékot erőltették, ami itt nem teremhetett gyümölcsöket. A gyors lábú 445 kilósok rendre megfutottak a széleken.

445 kg – AG’s Angels 9-2 Játékvezető: Kató

A 445 kg következő ellenfele a Darvak voltak. A forduló rangadója kemény mérkőzésnek ígérkezett és nem is okozott csalódást. A nagy iram végig jellemezte a játékot. A csapatok fel adták a leckét a játékvezetőnek, aki állta a sarat. A legtöbb nehézséget a leshelyzetek és a belemenések jelentették. A Darvak sokat fejlődtek a védekezésben, így a széleken nem tudtak megfutni a 445 kg gyors emberei. Más, kreatívabb megoldásokra volt szükségük, amivel nem is maradtak adósok. A mérkőzés szurkolótáborát az Angyalok alkották. Nem rójuk fel nekik, hogy többször biztatták az ifjabb legényeket. A meccs megmutatta, hogy ezen a hobbi szinten is lehet izgalmas, parázs mérkőzést látni.

Szentimrevárosi Darvak – 445 kg 5-5 Játékvezető: Ormay

Várjuk hobbi csapatok nevezését a második fordulóra, amely április 26-án délután kerül megrendezésre Budapesten. A csapatoknak egy igazolt játékos (kontakt rögbis) is tagja lehet. Max. létszám 5 fő. Nevezni április 17-ig lehet Kató Csabánál: .

II. Országos Hobbi Érintős Rögbi Bajnokság

A II. Országos Hobbi Érintős Rögbi Bajnokság részletei PDF formátumban letölthetők.