Edzések 2019 tavasz


Hétfőnként 19:00-tól, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban füves pályáján edzünk.

Minden érdeklődőt szeretettel látunk, nincs belépési feltétel, csak a mozgás szeretete!

Jelentkezés és további info: 20/776-9520 vagy meszenal[kukac]gmail.com

——————————————————————————————————————-

We have training every Monday from 7:00 p.m. at the Margaret Island Athletic Center.

Anyone is welcome who is interested. There is no entry requirement, only the love of movement!

Application and further info: 00 36 20 776 9520 or meszenal[at]gmail.com


V. Országos Érintős Rögbi Bajnokság

V. Országos Érintős Rögbi Bajnokság

pdf

II. Országos Hobbi Érintős Rögbi Bajnokság

A II. Országos Hobbi Érintős Rögbi Bajnokság részletei PDF formátumban letölthetők.

Egy évesek a Szentimrevárosi Darvak!

Az egy év mérlege:

 • 50-en kapcsolódtak be a csapat játékába rövidebb, vagy hosszabb időre
 • Névadó Kupa április
 • szabálykönyv szeptember
 • honlap szeptember
 • érintős rögbi bemutató szeptember
 • Országos Bajnokság október
 • egy év alatt 3 pálya
 • 20 aktív játékos
 • sok öröm, kevés vitatkozás
 • szárnyalás kötelékben, mint a darvak
 • születésnap

Országos Hobbi Érintős Rögbi Bajnokság

Hat csapat, közel ötven játékos, fél tucat drukker, két fotós, és néhány játékvezető. Ez a mérlege, a számok rideg tükrében, az első érintős rögbi bajnokságnak. De ennél sokkal több történt. Játék, játék, játék!

Máris jó felütéssel kezdődött a bajnokság. Kiosztásra kerültek a 2008-as Beach Rugby Tour díjai.

Egy kis rituáléval próbáltuk segíteni, hogy a rögbi szellemiségének medrében follyanak a további események.

Az ígéretes kezdet után a mérkőzések első köre még a szabályokhoz való idomulással telt, de a résztvevők nyitottsága segített túllendülni ezen a nehézségen.

A 2×7 perces mérkőzések során, mindenki játszott mindenkivel. A mezőny elég vegyes volt, mind életkorban, nemekben, és játéktudásban. 14 és 44 év közöttiek voltak a résztvevők. 1 lánycsapat, 2 vegyes, és 3 fiúcsapat versenyzett. A meccseket a Hun Touch Rugby szabályai szerint játszottuk.

Ki kell emelni az Agárd-Gárdonyi Angyalok (6. hely) és a Nagykanizsai Szent József Plébánia (5. hely) csapatának helytállását. Mindkét csapat csak rövid ideje ismerkedik a rögbivel, de töretlen lelkesedéssel vettek részt a bajnokságban.

A Pirított Hógolyók és a 445 kg csapata a Beach Rugby Tour-on elért eredményéhez méltón szerepelt. Hozták formájukat és megszerezték az 1. és 3. helyezést.

A Szentimrevárosi Darvak két csapata nemcsak a házigazda posztját látta el, hanem a játékban is kiválóan szerepelt. Csak a pontkülönbséggel szorult a 2. és 4. helyre.

A díjkiosztó hangulatát fokozták a finom sütemények, amit a csapatok hoztak a közös ünneplésre. Legközelebb ezeket is díjazni lehetne.

Tanulságok:

 1. Nagy eredmény, hogy 6 csapattal jöhetett létre ez a bajnokság.
 2. Az érintős rögbi szabályait egységesíteni kellene országszerte, mert fölöslegesen folynak el az energiák a különbözőségekből adódó feszültségekre. Olyan szabályokra lenne szükség, amelyek az uniós szabályokhoz igazodnak, hiszen így lehet biztosítani az átjárhatóságot a két “szakág” között. A Hun Touch Rugby ebbe az irányba tett próbálkozás.
 3. Fontos résztvevői a bajnokságnak a játékvezetők. Az ő felkészültségükön sok múlik. Ehhez azonban szükséges az egységes szabályrendszer.
 4. Érdemes a bajnokságot közösségépítő elemekkel gazdagítani (pl. közös sütizés).
 5. Már az edzéseken szükségesnek látszik erősíteni a csapatokban, hogy inkább a játék szépségére törekedjenek a minden áron való győzelemmel szemben.
 6. A rögbi szellemisége, kiemelten egymás és a bíró tisztelete, fokozott támogatást igényel, mert ezen a téren a társadalmi közszellem árjával szemben kell úsznunk.
 7. Az érintős rögbiben is érdemes bevezetni azt a pontrendszert, amiben a vesztes is kaphat pontot, ha csak egy céllal kap ki. Ez tűnik a legigazságosabbnak és motiválja a vesztésre álló felet is.

Anglia megvédte Európa Bajnoki címét

Nem tudták letaszítani a trónról Angliát a 2008-as Érintős Rögbi Európa Bajnokságon, a franciaországi Massy-ban. A júliusban rendezett EB-n az öt kategóriából háromban győztek az angol oroszlánok. Az előző, 2006-os skóciai EB-n megszerzett trófeákat megvédték az angol csapatok, miután a férfiak és a nők nyílt csoportjában is győztek. Az angol női csapat a döntőben a játékos-edző, a 2007-es VB hősének kikiáltott Melanie Carsons vezetésével 3-2-re nyert a walesi csapat ellen, elsősorban sziklaszilárd védelmüknek köszönhetően. Az angol férfi csapatnak is a védekezés volt az erőssége, így sikerült 5-4-re győzniük a döntőben, szintén Wales ellen.

A 30 éven felüliek döntőjében is angol győzelem született Skócia ellen (6-3), míg 35 éven felüliek döntőjében Wales leckéztette meg a skót szomszédokat (6-4). A 40 év felettiek döntőjében Írország leiskolázta a házigazda franciákat (9-3).

(forrás: Touch Football Europe, 2008.07.14)

I. Hobbi Érintős Kupa

Várjuk amatőr (nem igazolt) játékosokból alakult csapatok jelentkezését az I. Hobbi Érintős Kupára.

Időpontja: október 19. 13.30-17.00
Helye: Sportmax (Bp. XI. kerület Kánai út 2.)

34×51 méteres műfüves pályán játszunk, öltözőt biztosítunk. Egy csapatból egyszerre 5 játékos lehet a pályán. A nevezési díj csapatonként 5000 Ft (pálya+kupa, több csapat jelentkezésével ez csökkenhet), amit a helyszínen lehet befizetni. A jelentkezés határideje október 1.

A nevezési levél tartalmazza a csapat nevét, a csapatkapitány, vagy összekötő nevét és elérhetőségeit (telszám, email cím), a csapat tagjainak életkorát és nemét. Amennyiben a jelentkezett csapat október 12. után visszamondja a nevezését, a nevezési díjat ki kell fizetnie, mert akkor már nem tudunk módosítani a pálya bérlési feltételein.

13.30-tól lehet öltözni. 14 órától kezdődnek a meccsek. Terveink szerint párhuzamosan több pályán. Ha szükséges több kategóriára bontjuk a mezőnyt (életkor, vagy nemek szerint). Legkésőbb 17 órakor befejezzük a kupát lezáró ünnepséget.

Érintős rögbi bemutató 2008. ősz

Az október 3-án megtartott bemutatón 8 közösség képviseltette magát 19 résztvevővel. Az érdeklődők között volt cserkészvezető, ifjúsági mozgalom sportolásért felelős munkatársa, plébániai munkatárs, osztályfőnök, hitoktató, lelkipásztor. A többség Budapestről érkezett, de Nagykanizsáról is jött egy kilenc fős lelkes különítmény. Reméljük, többeknek sikerült átadni a közös játék örömét.

Bemutatkozik a Szentimrevárosi Darvak Érintős Rögbi Szabadidősport Szakosztály!

2008. januárja óta járunk össze hetente rögbizni. A Magyar Rögbi Szövetség részéről Harmat Ákos segítette indulásunkat és szakmai tanácsaival fejlődésünket. 2008. áprilisa óta vagyunk a Szentimrevárosi Egyesület szakosztálya.  2009. szeptemberétől megalakult ifjúsági csapatunk is. Mindkét csapatunkban vegyesen vannak fiuk és lányok. Nevünk választásakor a rögbis hagyományokat szerettük volna ötvözni közösségünk (a Budai Ciszterci Szent Imre Plébánia) valamely jellemzőjével. Ezért esett választásunk a darumadárra, amely szerepel a ciszterci címerben, és “V” alakú röpképe, összetartó természete utal a rögbijáték néhány fontos jellemzőjére.
További felvilágosítás Kató Csabától és Ágotától:

Tudta-e?

2011-ben első ízben fogják Európában rendezni a sportág világbajnokságát.